REKLAMA
Zarejestruj się
REKLAMA
Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) potwierdziła, że spółka ma prawo zaliczyć poniesione wydatki na artykuły spożywcze i higieniczne oraz catering udostępniane w swojej siedzibie podczas pracy pracownikom do kosztów uzyskania przychodów. Wydatki te nie stanowią kosztów reprezentacji oraz nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów w świetle art. 16 ust. 1 pkt 45 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych.
Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) uznała, że wydatki ponoszone na zakup produktów spożywczych udostępnianych pracownikom mogą być zaliczone do kosztów uzyskania przychodów.
Krajowa Informacja Skarbowa w swojej interpretacji wyjaśniła, że zakup owoców i warzyw dla pracowników i współpracowników spółki może być zaliczony do kosztów uzyskania przychodu w CIT.
Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) w swojej interpretacji wyjaśniła, że fotograf kulinarny, działający na własny rachunek, może zaliczać produkty spożywcze wykorzystywane do przygotowania fotografowanych potraw do kosztów prowadzenia działalności gospodarczej.
REKLAMA
Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) stwierdziła, że wydatki poniesione przez spółkę są ściśle powiązane z prowadzoną działalnością gospodarczą. W ocenie organu podatkowego wydatki mają bezpośredni wpływ na podtrzymywanie relacji biznesowych oraz budowanie korzystnego wizerunku firmy, zgodnie z ustawą o CIT.
REKLAMA
REKLAMA