REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Zwrot dopłaty

Czy zwrot dopłat wniesionych do spółki przez poprzedniego wspólnika podlega opodatkowaniu PIT?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) potwierdziła, że zwrot dopłat, wniesionych uprzednio przez wspólnika, na rzecz osoby będącej w momencie zwrotu udziałowcem spółki nie spowoduje u niej powstania przychodu podlegającego opodatkowaniu PIT w związku ze zwolnieniem przewidzianym w art. 21 ust. 1 pkt 51 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA