REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Zwolnienia podmiotowo-przedmiotowe

Czy usługa polegająca na pełnieniu funkcji dyrektora szkoły niepublicznej podlega zwolnieniu z VAT?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) w swojej interpretacji wyjaśniła, że świadczenie usług w postaci pełnienia funkcji dyrektora przedszkola lub szkoły niepublicznej na rzecz podmiotu prowadzącego działalność oświatową nie spełnia przesłanek do zastosowania zwolnienia od podatku VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 24 lit. a oraz pkt 26 lit. a ustawy o VAT.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA