REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Siły zbrojne

Czy dostawcy części dla sił zbrojnych NATO mogą korzystać ze stawki VAT 0%?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) w swojej interpretacji wyjaśniła, że spółka nie może zastosować stawki VAT w wysokości 0% przy planowanej dostawie części dla sił zbrojnych NATO na terytorium Polski.

Czy dochody z dostaw towarów i usług na rzecz sił zbrojnych USA są zwolnione z PIT?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) potwierdziła że dochody otrzymywane z tytułu świadczenia specjalistycznych usług na rzecz sił zbrojnych USA są zwolnione z opodatkowania na podstawie art. 21 ust. 1 pkt 46c Ustawy o PIT.

Czy podatnik wykonujący usługi instalacyjne dla sił zbrojnych USA może być zwolniony z podatku dochodowego?

Podatnik będący podwykonawcą dla firmy X, kontraktowego wykonawcy dla U.S. Army, zwrócił się z wnioskiem o interpretację podatkową. Chciał się dowiedzieć, czy może zostać zwolniony z opodatkowania dochodów uzyskanych w latach 2021 i 2022 z umowy realizowanej dla sił zbrojnych USA. Organ podatkowy potwierdził, że podatnik ma prawo do zaniechania poboru podatku dochodowego od osób fizycznych. 

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA