REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Majątek spółki

Czy przychody fundacji rodzinnej z tytułu otrzymania majątku likwidacyjnego spółek podlegają zwolnieniu z opodatkowania CIT?

Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej (KIS) potwierdził, że fundacja rodzinna w zakresie przychodu z tytułu otrzymania majątku likwidacyjnego polskich spółek kapitałowych oraz spółek zagranicznych, będących odpowiednikami polskich spółek kapitałowych, będzie korzystała ze zwolnienia podatkowego na podstawie art. 6 ust. 1 pkt 25 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA