REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Lokaty

Czy osiągane przez fundację rodzinną przychody z tytułu odsetek od lokat terminowych są zwolnione z CIT?

Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej (KIS) wydał interpretację, w której potwierdził, że osiągane przez fundację rodzinną przychody z tytułu odsetek od lokat terminowych są zwolnione z podatku dochodowego od osób prawnych (CIT) na podstawie art. 6 ust. 1 pkt 25 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych.

Czy lokata terminowa jest opodatkowania PCC?

Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej (KIS) wydał interpretację, w której wyjaśnił, że wnioskodawczyni nie musi rozliczać podatku od czynności cywilnoprawnych z tytułu współposiadania lokaty terminowej i wpłacenia na nią środków przez jej ojca.

Odsetki z lokat bankowych a ryczałt od dochodów spółek - Interpretacja KIS

Interpretacja indywidualna Krajowej Informacji Skarbowej (KIS) z 13 stycznia 2023 r. dotyczy kwestii, czy uzyskiwanie przychodów z odsetek z lokat bankowych w okresie opodatkowania ryczałtem od dochodów spółek może spowodować utratę prawa do opodatkowania na zasadach ryczałtu, jeżeli w roku podatkowym wartość odsetek przekroczy 50% uzyskiwanych przychodów.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA