REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Limity

Czy refundacje z Urzędu Pracy oraz środki z KFS wliczają się do limitu zwolnienia z VAT?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) w swojej interpretacji wyjaśniła, że refundacje otrzymane z Powiatowego Urzędu Pracy oraz środki z Krajowego Funduszu Szkoleniowego (KFS) nie wliczają się do limitu obrotu uprawniającego do korzystania ze zwolnienia od podatku VAT, wynoszącego 200 000 zł, zgodnie z art. 113 ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA