REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Kultura

Czy usługi polegające na realizacji nagrań i występowaniu w nich korzystają ze zwolnienia z opodatkowania VAT?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) potwierdziła, że usługi polegające na realizacji nagrań i występowaniu w nich mogą korzystać ze zwolnienia z opodatkowania VAT, pod warunkiem spełniania przesłanek określonych w art. 43 ust. 1 pkt 33 lit. b ustawy o podatku od towarów i usług. Ponadto, świadczone usługi nie mogą być objęte wyłączeniami wymienionymi w art. 43 ust. 19 tej ustawy.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA