REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Koszty

Czy umorzone wierzytelności można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) wydała interpretację, w której potwierdziła, że umorzone wierzytelności mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodów w świetle art. 23 ust. 1 pkt 41 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, pod warunkiem spełnienia określonych ustawowo wymagań.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA