REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Język polski

Czy usługi nauczania języka polskiego dla obcokrajowców są zwolnione z VAT?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) w swojej interpretacji wyjaśniła, że usługi nauczania języka polskiego jako języka obcego dla cudzoziemców, świadczone zarówno stacjonarnie, jak i online, podlegają zwolnieniu z podatku od towarów i usług (VAT) na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 28 ustawy o VAT.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA