REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Aplikacja radcowska

Czy opłaty za aplikację radcowską można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) potwierdziła możliwość zaliczenia opłat za aplikację radcowską, tj. opłaty rocznej i składki członkowskiej do kosztów uzyskania przychodów z prowadzonej działalności gospodarczej. Wydatki te spełniają wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA