REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Zwolnienie z długu

Czy nabycie nieruchomości przez bank w ramach datio in solutum podlega opodatkowaniu PCC?

Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej (KIS) potwierdził, że zawarta na podstawie art. 453 Kodeksu cywilnego umowa dotycząca przeniesienia własności nieruchomości w zamian za zwolnienie z długu (datio in solutum) nie podlega opodatkowaniu PCC, z uwagi na to, że nie została wymieniona w katalogu czynności podlegających opodatkowaniu tym podatkiem.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA