REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Europejski Fundusz Społeczny

Czy stypendia stażowe dla uczniów są zwolnione z podatku dochodowego?

Krajowa Informacja Skarbowa (KIS) wydała interpretację, w której potwierdziła, że stypendia stażowe udzielane w ramach programu finansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego + stanowią dla uczniów (uczestników projektu) przychód z innych źródeł korzystający ze zwolnienia z opodatkowania na podstawie art. 21 ust. 1 pkt 137 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych. 

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA